Geen regio geselecteerd

Opnieuw drugspand gesloten in Roosendaal

Burgemeester Niederer heeft opnieuw een drugspand in Roosendaal gesloten

Redactie Redactie

Burgemeester Jacques Niederer gaat opnieuw een drugspand sluiten. Een huurwoning aan de President Kennedylaan in Roosendaal gaat een half jaar dicht van 14 juni tot 14 december.

Bij een doorzoeking werden er op 11 april jl. diverse hoeveelheden soft- en harddrugs gevonden. Op de zolder, in de keuken, in een slaapkamer en in de achtertuin werden onder meer circa 7 kilo henneptoppen, 181 XTC/MDMA-pillen en circa 350 gram amfetamine in poedervorm aangetroffen. Naast de verdovende middelen is ook nog een stroomstootwapen aangetroffen in de woning. De eigenaar en de bewoners van de huurwoning zijn op de hoogte gesteld van de sluiting van de woning.

Burgemeester Niederer blijft hard optreden tegen drugshandel en drugsoverlast. “Inwoners van Roosendaal moeten zich veilig kunnen voelen in hun wijken en dorpen. Om die reden sluit ik dit huis voor een half jaar. Het gaat hier immers om een zorgelijke situatie, zeker als ik kijk naar de grote hoeveelheden drugs die werden gevonden. Samen met onze eigen drugssquad, de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en woningbouwverenigingen blijven we actief optreden tegen drugshandel en drugsoverlast”, geeft de burgervader aan. 

Door de Opiumwet heeft de burgemeester het recht om panden te sluiten. Eerder dit jaar werd er een woning aan de Gastelseweg en een woning aan het Schuivenoord door burgemeester Niederer gesloten, eveneens vanwege drugsdelicten.