Hoogerheide

Opnieuw gratis bonnen voor energiebesparing in Woensdrecht: 60 euro voor eigenaren én huurders

Han Verbeem Han Verbeem

Opnieuw is er gratis geld voor inwoners van Woensdrecht: zowel huurders als huiseigenaren kunnen na succesvolle eerdere rondes weer cadeaubonnen  aanvragen voor verduurzaming van hun woningen. Per woonadres kan één voucher van 60 euro worden aangevraagd. Ook Woensdrechtenaren die al eerder een RREW-bon hebben aangevraagd, mogen meedoen. Maar- zo benadrukt wethouder Jeffrey van Agtmaal: wees er snel bij, want op=op en wie het eerst komt, eerst maalt.

In 2020 en 2021 hebben zijn ook cadeaubonnen uitgedeeld, vanuit de RRE-subsidie (regeling reductie energie) die inmiddels is omgenoemd tot RREW. “Naast de verschillende buurtacties en online bijeenkomsten over energiebesparing zijn destijds ook circa 3000 energiecadeaubonnen beschikbaar gesteld”, aldus Van Agtmaal. Deze bonnen hadden een tegenwaarde van €45,00. Inwoners konden met deze cadeaubonnen verschillende kleine energiebesparende producten aanschaffen via een online webshop.

Ook een klein bedrag levert veel op

“Met kleine energiebesparende maatregelen hebben we het over maatregelen die weinig kosten, maar wel direct iets opleveren. Denk aan tochtstrips, radiatorfolie of led-lampen.” De subsidieregeling die vorig jaar ter beschikking stond was uitsluitend bestemd voor eigenaren van een koopwoning. Nu kunnen ook huurders meedoen.

  • Meedoen met de regeling? Ga naar: www.regionaalenergieloket.nl/woensdrecht/cadeaubon