Roosendaal

Opnieuw ongeregeldheden in Roosendaal: brand bij kinderopvang

Onder meer bij kinderopvang Dino in de Roosendaalse wijk Tolberg werd brand gesticht. (foto: Christian Traets Fotografie)

Maarten Elst Maarten Elst

De ongeregeldheden in Roosendaal blijven aanhouden. Maandagavond hebben zo’n vijftien relschoppers opnieuw brandgesticht in de Roosendaalse wijk Langdonk. De lokale driehoek (burgemeester, openbaar ministerie en politie) heeft direct actie ondernomen en in totaal acht aanhoudingen verricht (waarvan drie op heterdaad). De inzet van politieagenten en de ME blijft de komende dagen nog doorgaan, zo laat de gemeente weten. Door middel van aanhoudende inzet verkleint het de harde kern van de relschoppers en wil het de ongeregeldheden een halt toeroepen.

Er brak maandagavond onder meer brand uit bij kinderopvang Dino in de Roosendaalse wijk Tolberg. De ongeregeldheden concentreerden zich met name in de wijk Langdonk. Zo’n vijftien relschoppers begonnen rond 20:30 uur met brandstichtingen op verschillende locaties. Zo vond er brandstichting plaats in een bushokje, bij afvalcontainers en in een speeltuin. Ook werd op meerdere plaatsen vuurwerk afgestoken.

Lik op stuk

De lokale driehoek, bestaande uit de burgemeester, openbaar ministerie en de politie, was paraat en greep snel in. In totaal zijn er acht aanhoudingen verricht, zo laat de gemeente Roosendaal weten. Drie van de acht aanhoudingen gebeurden op heterdaad in verband met brandstichting. “Door middel van aanhoudende inzet, ook maandagavond weer, van politie en ME verkleinen we de harde kern van de groep relschoppers.”

Zondagavond verrichten politieagenten al veertien aanhoudingen. “De aanpak van de ‘lange adem’ en ‘lik op stuk’ wordt gevolgd. Voortdurend monitorn wij de wijken en zetten acties in daar waar nodig. Bij de kleinste overtreding volgt een aanhouding met vervolging door het OM en straffen. Zo verkleinen we de harde kern relschoppers.”

Onacceptabel

Burgemeester Han van Midden is ontstemd over de schade die is aangericht door de relschoppers. “Dat is onacceptabel. We ontdoen de groep relschoppers van de harde kern en stoppen niet met onze aanhoudende acties tegen hen.”

De gemeente roept inwoners op om vuurwerkoverlast te blijven melden. “Dat gebeurt momenteel goed. Het helpt ons bij het opsporen van de relschoppers.” De politie is bereikbaar via 0900-8844 en voor spoedgevallen: 112. Het is ook mogelijk om anoniem informatie door te geven via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Op de website www.roosendaal.nl/overlast-vuurwerk-melden staan de contactgegevens van de desbetreffende vuurwerkvertrouwenspersoon.