Geen regio geselecteerd

Opnieuw stapperskwelling uitgaansgebied Roosendaal

Redactie Redactie

Opnieuw hebben inspecteurs van de afdeling Veiligheid, Handhaving en Toezicht op moeten treden bij overlastsituaties in Roosendaal. Met name in het uitgaansgebied. Er werden in de nacht van zaterdag 30 september op zondag 1 oktober maarliefst 51 overlastgevers op de bon geslingerd.

 

 

Eerder werd aangekondigd dat de handhavers de komende weekenden extra toezicht houden. Dit is om zaken als het gooien van afval op straat, wildplassen, het openlijk gebruik van drugs en het nuttigen van alcohol op plaatsen waar dat niet mag in de gaten te houden. De handhavers worden vergezeld door politieagenten die assistentie kunnen verlenen.

Rond 04.00 uur zagen de handhavers een man zwaaien met een bezem naar personen en passerende auto’s. De man sloeg de bezem vervolgens in stukken op straat. Toen de man een bekeuring kreeg, begonnen de vrienden van de man zich ermee te bemoeien. De politie moest erbij komen om de orde te herstellen. De situatie resulteerde in twee arrestaties door de politie wegens verstoring van de openbare orde.

Burgemeester van Roosendaal Jacques Niederer stuurde naar de horeca-ondernemers een brief over het opruimen van afval na evenementen en stapavonden. In deze brief legt de burgervader uit aan de ondernemers wat het doel is van de extra handhaving. Ook worden horeca-ondernemers er dringend op gewezen dat zij moeten letten op hun afvalbeleid.