Bergen op Zoom

Opnieuw water en modderstroom in Bergse Antwerpsestraat

Foto's: Marcella van Broekhoven

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Dinsdag werden de bewoners en ondernemers van de Antwerpsestraat te Bergen op Zoom al ‘getrakteerd’ op een huizenhoge fontein, na een breuk in de waterleiding bij werkzaamheden. Een dag later werd daar nog eens een schepje bovenop gedaan en spoot ook de modder omhoog, vlak langs de gevels.

Door: Hans-Jorg van Broekhoven

Opnieuw werd bewoonster Marcella van Broekhoven, tevens eigenaresse van Speedy Haarcosmetica, ’s ochtend geconfronteerd met water dat tot ver boven de panden in haar straat spoot. Deze keer nog hoger dan een dag eerder en nu gevolgd door een flinke modderstroom die een deel van de straat bruin kleurde. De werkzaamheden die in opdracht van Brabant Water plaatsvinden, in de Antwerpsestraat te Bergen op Zoom, verlopen niet bepaald soepel.

Versleten werk

Brabant Water laat weten dat het vooral “pech” is, dat dit nu twee keer op rij gebeurt. Het geeft wel aan dat het vervangen van de leidingen geen overbodige luxe is. De buizen zijn dermate versleten, vertelt een woordvoerder, dat er snel breuken ontstaan als ze worden blootgelegd. Er is contact geweest met de aannemer en die heeft beloofd dat ook de modder netjes wordt opgeruimd.