Roosendaal

Oproep om te plunderen in Roosendaal, gemeente neemt de zaak hoog op

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Na de ongeregeldheden zondag in onder meer Eindhoven, Tilburg en Breda gaan er maandag verontrustende berichten rond in Roosendaal. Via berichtenkanaal Telegram wordt opgeroepen in de binnenstad te gaan plunderen. De gemeente is op de hoogte van de berichten en zit erbovenop.

Volgens de berichten zouden winkels in de winkelgebieden Passage en de Roselaar doelwit zijn. Met het dragen van mondkapjes denken de relschoppers verwarring en chaos te zaaien bij de politie en het winkelend publiek. Gesproken wordt over een groep van dertig relschoppers en molotov-cocktails. Volgens woordvoerder Jeroen Steenmeijer is de gemeente ‘serieus’ met de zaak bezig. Maandagmiddag komt de gemeente mogelijk met meer informatie.

Relschoppers

Op social media reageren inwoners van Roosendaal vol afkeer op de berichten van de relschoppers. “Dit heeft niets meer te maken met de demo’s en protesten tegen de maatregelen. Dit is gewoon kansloos”, laat iemand weten. En: “Hier schiet je niks mee op. Laten we zorgen dat we van de zomer weer lekker op het terras kunnen zitten”, reageert een ander.

Zondagmiddag liep een demonstratie in Eindhoven tegen de coronamaatregelen helemaal uit de hand. Er braken rellen uit en er werd geplunderd. Later op de dag ging het ook mis in andere Brabantse steden zoals Tilburg en Breda. In die steden zijn al extra maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.