Halsteren

Optocht Halsteren zondag in afgeslankte vorm op straat

Maarten van den Boom Maarten van den Boom

Zojuist maakt de Stichting Alterse Carnaval bekend dat de BrabantseWal optocht zondagmiddag in afgeslankte vorm door de straten van Halsteren trekt. Alle bouwclubs zijn gevraagd om wel met muziek en trekkerombouw toch een Leutstoet te verzorgen.

De optocht in Halsteren gaat zondagmiddag wel door, maar in afgeslankte vorm. “Met windkracht 6 tot 7 en flinke windstoten is het onverantwoordelijk om de grote wagens in de A en C categorie te laten rijden,” zegt Corné van Aert.

Vooralsnog gaat de tv-uitzending zondagmiddag op ZuidWest TV wel gewoon door, maar door de weersverwachting zal ook de uitzending er anders uit gaan zien. “Met dit weer is het onverantwoord om een camera-crane op te bouwen,” zegt Maarten van den Boom van ZuidWest TV. “Een camera aan zo’n arm kan tot windkracht 6 buiten staan. Het geeft absoluut mooiere plaatjes, maar het risico op schade aan apparatuur is veel te groot.”

Mocht de optocht zondag toch niet door gaan, dan is er op hetzelfde tijdstip een herhaling van de optocht van vorig jaar te zien.