Hoogerheide

Opvallend: vier hennepkwekerijen in één straat in Hoogerheide

© Shutterstock/Politie.nl

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het Hennepteam van politiedistrict de Markiezaten heeft deze week op maar liefst vier adressen aan de Akkerdreef in Hoogerheide wietplantages geruimd.

In een bijgebouw van een woning aan de Akkerdreef werd een in werking zijnde hennepkwekerij gevonden. Er stonden bijna 69 oogstrijpe hennepplanten. Op het adres is er ook een Mercedes in beslag genomen. In de woning werd verder niemand aangetroffen.

Tuinhuisje

Bij een volgende woning aan de Akkerdreef bleek in een tuinhuisje een hennepkwekerij in werking. Deze was verdeeld over twee ruimtes met 52 en 30 bijna oogstrijpe hennepplanten. Verderop bij een derde adres werd eveneens in een tuinhuisje een in werking zijnde hennepkwekerij gevonden met 82 grote hennepplanten. Hier was de bewoonster van de woning wel aanwezig en zij is aangehouden. Vervolgens bleek bij de buren eveneens in een tuinhuisje een kwekerij te zitten. Daar stonden 80 hennepplanten.

Bij alle vier adressen aan de Akkerdreef werd de stroom illegaal afgetapt. De woningen zijn van het elektriciteitsnet afgesloten.