Heerle

Opvangcentrum asielzoekers langs A58 bij Heerle

informatieavond vluchtelingenopvang toch in Wouw

Foto: © Shutterstock

Redactie Redactie

De gemeente Roosendaal krijgt een opvanglocatie voor asielzoekers langs de A58 bij Heerle, tussen de spoorlijn en de Bergsebaan. De gemeente informeert de omwonenden, buurtbewoners die niet thuis zijn krijgen een brief in de bus. Dinsdagmiddag licht het Roosendaalse college de plannen verder toe.

Maandag ontvingen diverse huishoudens in Heerle bericht van de gemeente waaruit blijkt dat de opvanglocatie voor asielzoekers in het buitengebied van het dorp komt. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft op die plek plannen voor een nieuw te bouwen opvanglocatie.

Een gemeentewoordvoerder bevestigt de buurtbezoeken en de huis-aan-huis verspreide brief, maar wil niet inhoudelijk reageren. Volgens de woordvoerder kiest de gemeente Roosendaal er bewust voor om eerst de inwoners in te lichten en daarna pas met de media in gesprek te gaan.

Dinsdagavond is er een informatieavond voor de directe omwonenden in het Huis van Roosendaal. Voor inwoners van Heerle is er donderdagavond om 19.30 uur een informatieavond in dorpshuis De Schalm.

Later meer.