Roosendaal

Oranje-topper Kika van Es spreekt Curio-studenten

Voormalig Oranje-verdediger Kika van Es

Herbert Kats Herbert Kats

Voetbalinternational Kika van Es bespreekt donderdag 23 mei het Project Comeback met studenten van MBO Curio in Roosendaal. In 2023 beëindigde de Brabantse haar lange loopbaan, die de verdediger naar PSV, FC Twente, Ajax en het Britse Everton voerde.

Bij MBO Curio krijgen studenten van de opleidingen Sport en Bewegen en Sport en Recreatie de kans om met haar in gesprek te gaan. Deze bijzondere ontmoeting is onderdeel van het door Barbara Barend opgezette Project Comeback.

Toppers

Via dit project delen toppers uit de sportwereld verhalen en ervaringen. Eén op de zeven jongeren heeft last van depressieve gedachten en één op de drie ervaart prestatiedruk.

Sportjournaliste Barbara Barend daarover: “We zijn verheugd om de kracht van topsporters te benutten om jongeren te ondersteunen. Ons doel is om hen niet alleen te inspireren, maar ook om ze de tools te geven om tegenslagen te overwinnen en te groeien.”

Openhartig

Tijdens het bezoek zal Kika van Es -ondersteund door Denice Dest, maître van het TV-programma First Dates -openhartig spreken over de hoogte- en dieptepunten van haar indrukwekkende topsportcarrière. Na het gesprek staat een door Kika verzorgde sportieve clinic met de studenten op het programma.

Het initiatief wordt ondersteund door het BrabantSport Fonds. Daardoor kan Project Comeback acht Brabantse gemeenten bezoeken. Het project werkt samen met de coaches van jongerenorganisatie Streetpro.