Bergen op Zoom

Oranjecomité Bergen op Zoom stopt: toekomst Koningsdag onzeker

Topdrukte tijdens Koningsdag 2018 in het centrum van Bergen op Zoom © Archief ZuidWest Update

Redactie Redactie

Het oranjecomité in Bergen op Zoom stopt ermee, hierdoor is de toekomst van Koningsdag uiterst onzeker. Het comité organiseerde het Oranjefeest al meer dan twintig jaar.

 

 

Tenzij er nieuwe gegadigden zich melden kunnen er in 2019 geen nieuwe activiteiten plaatsvinden, omdat het comité haar werk neerlegt. Voorzitter Annemarie van Marion legt uit dat het een samenloop van omstandigheden is. “Het is zeer moeilijk om sponsors te vinden, dat loopt hard terug. Daarnaast is het voor het comité ieder jaar weer heel moeilijk om vrijwilligers te vinden die op de dag zelf willen helpen. Ook het vinden van bestuursleden is lastig”, zegt ze tegen BN DeStem.

Meer dan vrijmarkt

Volgens haar doet de gemeente Bergen op Zoom ook weinig om het comité te helpen. “Er verandert niks.” De nieuwe regels, die zijn ingevoerd sinds het monstertruckongeluk in Haaksbergen in 2014, helpen volgens haar ook niet mee. De organisatie is voor alles verantwoordelijk. “Er lopen op Koningsdag ruim 40.000 mensen door de stad. Maar de basis blijft”, zegt van Marion tegen het dagblad.

Wethouder Annette Stinenbosch noemt het uitermate jammer dat het hier stopt. Volgende week staan er gesprekken op de planning met besturen van allerlei verenigingen. Ze gaat er vanuit dat de verschillende activiteiten op Koningsdag gewoon door zullen gaan.