Hoogerheide

Organisatie Ostrechtse Tonpraotavond reikt cheque uit aan ‘t Opkikkertje

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Stichting ‘t Opkikkertje in Hoogerheide heeft van de organisatie van de Ostrechtse Tonpraotavond een cheque van ruim duizend euro mogen ontvangen. Dinsdag kreeg voorzitter Ad van Dorst van ‘t Opkikkertje de cheque overhandigd uit handen van Cor Schenkenberg.

Stichting ’t Opkikkertje heeft op recreatiepark Familyland in Hoogerheide een drietal vakantiehuisjes staan. De huisjes worden verhuurd aan gehandicapten, chronisch zieken en kankerpatiënten die daar met hun familie of begeleiders een aantal dagen kunnen doorbrengen. De bungalows zijn helemaal aangepast voor mensen met een lichamelijke beperking. Het doel van de stichting is om de vakantiehuisjes voor een zo laag mogelijke prijs te verhuren.

“Familyland doet de verhuur van de huisjes. Die doet ook de afrekening. De rest doen wij allemaal zelf. Het onderhoud en ook het schoonhouden van de huisjes”, vertelt Ad van Dorst, voorzitter van Stichting ’t Opkikkertje. “Onze toekomstvisie is om nog meer bekendheid te krijgen voor onze stichting. Waardoor de mensen die niet van een normale vakantie kunnen genieten, deze kant op kunnen komen. En dat zijn mensen die een beperking hebben. Wat voor beperking maakt niet uit.”

Cor Schenkenberg van de Ostrechtse Tonpraotavond: “Bezoekers konden tijdens de Tonpraotavond op de achterkant van de toegangskaart de naam van het goede doel schrijven. Wij hadden vier goede doelen voorgesteld uit de gemeente Woensdrecht en mensen mochten daaruit kiezen. Op het eind van de avond is ’t Opkikkertje als goede doel uit de bus gekomen. Zij krijgen de gehele opbrengst van de avond.”

Ad van Dorst is in zijn nopjes met de cheque van de Ostrechtse Tonpraotavond. “Zonder giften en donaties kan de stichting niet bestaan”, zegt hij.