Woensdrecht

Organisatie tevreden over goedbezochte Woensdrechtse Boerendag

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Woensdrechtse Boerendag is zondag weer goed bezocht. Vooral ook door gezinnen met kinderen, precies zoals de organisatie graag wil. De stichting Boerendag Woensdrecht is dan ook tevreden.

De stichting wil graag dat de Woensdrechtse Boerendag een evenement is voor het hele gezin. Kinderen komen spelenderwijs in contact met de natuur en het boerenleven. En ondertussen bekijken hun ouders de nieuwste technieken voor op hun agrarisch bedrijf.

Kidsfun-hoek en maisdoolhof

Volgens Jacques Tempelaars van de stichting Boerendag Woensdrecht was er ook deze zondag weer voor elk wat wils. “Het begint rond de spantent aan de achterkant met een 15-tal oude ambachten. Daarnaast een hele mooie paardenshow de hele dag door, waarbij kinderen ook zelf pony kunnen rijden. Dan is er wat ik noem een kidsfun-hoek, waarbij kinderen op de strobalen, in de zandberg en in het gras kunnen rollen en spelen.”

Tempelaars is trots dat ze met de boerendag steeds iets nieuws proberen. “Wat we de laatste jaren vol trots opgezet hebben, is het maisdoolhof. Uniek in de regio, dat we dit jaar nog groter gemaakt hebben en waarbij we het leuk gemaakt hebben voor de kinderen door een aantal simpele foto’s van dieren te plaatsen, die ze dan met een prijsvraag in moeten vullen en waarbij ze een prijsje kunnen winnen.”

“Ik vind het superleuk”

Alyssa Belmans is één van de bezoekers van de Woensdrechtse Boerendag en ook zij probeerde haar weg te vinden in het maisdoolhof. “Je kreeg papieren mee en je moest in het doolhof alle 12 dieren gaan zoeken.” Er waren wel wat lastige plekken, vertel Alyssa. “Sommige stukken wel, sommige stukken niet. Ook die bladeren altijd voor je gezicht, da’s wel ambetant af en toe.”

De maisbladeren mogen dan af en toe vervelend zijn, Alyssa had het wel prima naar haar zin. “Ik vind het superleuk. Ik hou ontzettend veel van dieren en zo, dus dan is dat ideaal om naar hier te komen. Ik wil graag dierenartsassistent of boerin worden. Dus dan is het wel leuk om hier langs te komen. In Kalmthout heb ik dat ook al gedaan.”

“Gewoon top”

Ook burgemeester Steven Adriaansen genoot van het lekkere weer en de drukte op de boerendag. “Ik denk dat de organisatie dat ook verdient. Want als je ziet wat hier allemaal te doen en te beleven valt, in de week van de Brabantse Wal, dan is dat gewoon top.”

Adriaansen vindt de boerendag goed passen bij zijn gemeente. “Woensdrecht is natuurlijk van oorspronkelijk een agrarische gemeente, dus dat betekent dat ook de agrarische sector nog steeds sterk vertegenwoordig is. En dan is het mooi dat je niet alleen maar de oude ambachten, maar moderne technologie laat zien. Denk bijvoorbeeld aan drone-technologie. Ook dat is tegenwoordig onderdeel van boerenbedrijven, dus de sector groeit mee. En ik denk dat het mooi is dat ook het publiek daar kennis van kan nemen.”