Roosendaal

Organisatie trekt stekker uit Rooskleurig Festival: ‘Met pijn in het hart zwaaien we af’

Foto: Het Rooskleurig Festival in 2022

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Er komt geen nieuwe editie van Rooskleurig Festival in Roosendaal. Dat laat de organisatie donderdagmiddag weten via Facebook. De gestegen prijzen en tegenvallende kaartverkoop hebben het festival de das omgedaan. “De toekomst is voor ons festival helaas niet rooskleurig.”

De organisatie ging in december nog vol goede moed van start met de kaartverkoop voor het festival. “Vol motivatie, met een sterke line-up, gesteund door een hoop positieve en enthousiaste mails vanuit eerdere bezoekers..”, is te lezen op Facebook. “Er leek geen vuiltje aan de lucht.” Maar toch liep het mis. “We zagen al vrij snel dat de kaartverkoop wel érg snel stagneerde.”

Gestegen prijzen

Dat was niet het enige probleem. Werkelijk alle prijzen zouden zijn gestegen volgens de organisatie. “De beveiliging, barpersoneel, kassamedewerkers, transportkosten, inkoop van dranken. Het houdt niet op.” Dat was de reden van de hogere prijs van de kaartjes. “De prijs van 30 tot 35 euro was nog steeds mooi in vergelijking met de meeste andere festivals.”

Toch viel de kaartverkoop erg tegen. “Kennelijk heeft een combinatie van factoren ons de das omgedaan.” Het is de organisatie niet gelukt om voldoende mensen zover te krijgen om vroegtijdig een kaartje te kopen.

Pijnlijk

Het is pijnlijk voor de organisatie om de beslissen dat het ophoudt. “Met pijn in het hart zwaaien we af.” Iedereen die al een kaartje gekocht heeft, krijgt dit vergoed. En dus is het einde verhaal voor Rooskleurig Festival.