Roosendaal

Organisatie zet ‘met pijn in het hart’ streep door Nationale Jeugdronde

Maarten Elst Maarten Elst

Ook dit jaar vindt er geen Nationale Jeugdronde plaats in West-Brabant. Met de huidige coronamaatregelen ziet de organisatie geen andere optie dan de jeugdronde opnieuw te annuleren. De wielervakantie voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar zorgt jaarlijks in de laatste week van juli voor veel leven in West-Brabant en (met name) de Roosendaalse binnenstad. Om geen valse hoop te scheppen en een nog grotere teleurstelling te voorkomen, heeft de organisatie de knoop doorgehakt en de ronde doorgeschoven naar juli 2022.

Nog langer wachten had een optie geweest voor de organisatie van de Nationale Jeugdronde, maar tegelijkertijd wil het geen valse verwachtingen scheppen. “We vinden het niet fair om nu door te gaan met organiseren om mogelijk op een later tijdstip alsnog over te moeten gaan tot afgelasting”, schrijft de organisatie. “Wij willen jullie, de sponsoren en alle andere betrokkenen geen valse hoop geven en een nog grotere teleurstelling voorkomen.”

Verkeersdoolhof

Jaarlijks staan tientallen kinderen aan de start van een veelbelovende wielervakantie. Op verschillende wedstrijdonderdelen trekt de karavaan door West-Brabant. Een doorsnee jeugdronde bestaat onder meer uit een proloog in de omgeving van de Kade, een Verkeersdoolhof in het park Vrouwenhof en een veldrit in de bossen bij Ossendrecht. Ook een hindernisbaan op de Oude Markt in Roosendaal staat steevast op het programma voor de verschillende teams.

Dit jaar zit het er niet in. “Hoewel het op dit moment de betere kant op lijkt te gaan rondom covid-19, houdt de onzekerheid over wat wel en wat niet op een verantwoorde manier mogelijk is aan. Zo is nog steeds niet bekend of we etappes kunnen rijden. Of hoe het zit met eventueel testbeleid, de anderhalvemetersamenleving, publiek en andere coronarestricties”, vervolgt de organisatie.

“Echt zomerevenement”

De organisatie wil een complete ronde kunnen organiseren, zo schrijft het. “Wij zijn als organisatiecomité van mening dat de Nationale Jeugdronde een echt zomerevenement is met dat gekleurde lint van kinderen in de karavaan. Aanmoedigende ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes in het bos. Het gejuich van kinderen tijdens de prijsuitreiking op de Oude Markt. Alle deelnemers, vrijwilligers, betrokkenen en ook zeker onze sponsoren verdienen de kwaliteit van de Nationale Jeugdronde zoals zij al 36 fantastische jaren van ons gewend zijn.

Het evenement schuift op naar de week van 26 juli 2022.