Woensdrecht

Oud-burgemeester Fränzel van Woensdrecht waarnemer in Goes

Oud-burgemeester Marcel Fränzel van Woensdrecht. (Foto: archief ZuidWest Update)

Han Verbeem Han Verbeem

Oud-burgemeester Marcel Fränzel (D66) van Woensdrecht wordt waarnemend burgemeester van de gemeente Goes. Hij is benoemd door de commissaris van de Koning in Zeeland, Han Polman. Zijn benoeming gaat in op 5 juli 2023. Fränzel was van 2002 tot 2013 in functie in de gemeente Woensdrecht.

Polman heeft de Marcel Fränzel woensdag aangewezen als waarnemer in Goes. Fränzel volgt daarmee tijdelijk de vertrekkend Goese burgemeester Margo Mulder (PvdA) op, die op 5 juli het burgemeestersambt van Bergen op Zoom aanvaardt. Polman zelf is weer oud-burgemeester van Bergen op Zoom, van 2005 tot 2013.

Tot eind dit jaar

De 63-jarige Marcel Fränzel is na zijn vertrek in Woensdrecht al vaker waarnemend burgemeester geweest: in Noord-Beveland, Veghel, Meierijstad, Oosterhout, Altena en Sint Anthonis. Half juli stelt de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de vacature voor een nieuwe burgemeester van Goes open. De Goese gemeenteraad hoopt aan het einde van dit jaar de procedure af te ronden en een kandidaat voor te dragen.