Nispen

Oud-Vueltarijder Luc Suijkerbuijk deelt fietspassie met mede-Nispenaren

Gesprekken met de oud renners Luc Suijkerbuijk, Jacques van der Poel, Gerwin de Regt en Jürgen de Jong | Foto: Timo Reisiger fotografie

Redactie Redactie

Het openluchttheater in Nispen verkeerde aan de vooravond van de 77e Vuelta in Spaanse sferen. In een setting vol wieleraankleding vertelde voormalig Vueltarijder Luc Suijkerbuijk over zijn carrière.

De in Nispen geboren oud-wielrenner won in 1989 de bergetappe naar Avila. Die overwinning in de Ronde van Spanje werd in het openluchttheater uitgebreid besproken. Ook kwamen dilemma’s die de doorbraak van amateur- naar beroepsniveau met zich meebrengen aan bod.

Levensverhalen

Wielercomité Nispen voerde daarnaast gesprekken met oud-prof Jacques van der Poel uit België, beroepsrenner Jürgen de Jong en amateurrenner Gerwin de Regt. Toneelgroep Driemaal Plankenkoorts improviseerde, op basis van deze gesprekken, humoristische scènes.

Verder werd de avond gevuld met een optreden van de band Los Perdidos en een wijnproeverij met tapas. “Het is daarmee echt een avond vol verbindingen geweest met een gedeelde passie voor het fietsen en de levensverhalen van mede-Nispenaren,” aldus de organisatie.