Roosendaal

Oud-wethouder Kees Verstraten overleden

Kees Verstraten in 2019 in de studio van ZuidWest FM

Kitty Joachems Kitty Joachems

Donderdagavond maakte burgemeester Han van Midden, voorafgaand aan de commissievergadering, bekend dat oud-wethouder Kees Verstraten is overleden. De burgemeester vroeg een minuut stilte.

“Onze gemeente is een mooi mens ontvallen”, zei Van Midden. Kees Verstraten begon zijn politieke carrière in 2018 als raadslid voor de VVD. Hij functioneerde ook een aantal jaren als fractievoorzitter. Na de verkiezingen van 2022 nam hij zitting in het college als wethouder. Nog geen jaar geleden, op 19 mei, werd hij samen met zijn collega-wethouders beëdigd. Verstraten begon vol enthousiasme aan zijn eerste termijn als wethouder.

Evenwichtige, loyale en zeer toegankelijke wethouder

Zes weken later moest hij die functie om gezondheidsredenen alweer neerleggen. Even daarvoor had hij de diagnose darmkanker gekregen. De gemeente liet destijds weten dat hij zich in deze korte periode ontpopte als evenwichtige, loyale en zeer toegankelijke wethouder.

Une belle histoire

Verstraten verscheen in november vorig jaar nog aan de talkshowtafel van M2 op ZuidWest TV. Hij zat voor het eerst weer aan een gesprekstafel. Het deed hem naar eigen zeggen goed. Hij vertelde in de uitzending samen met zijn schoonzus Annemiek Vroon over het boek ‘Une belle histoire’. Het idee voor dit boek ontstond na één van de vele bezoeken aan Bravis. Hij raakte met Vroon in gesprek over de vele vakanties naar Frankrijk, Spanje en Italië. “Ik heb daar hele verhalen van in mijn hoofd. Annemiek stelde voor om ze op te schrijven. Zij zou als marketeer de rest regelen,” aldus Verstraten.

Opbrengst naar het Bravis Oncologiecentrum

In korte tijd waren bijna alle duizend exemplaren van het boek verkocht. De opbrengst, 10.750 euro, overhandigde Verstraten een paar weken geleden nog persoonlijk aan het Bravis Oncologiecentrum. Hij noemde het zuur dat hij in juni 2022 in Bravis ziekenhuis als wethouder aan tafel zat om te praten over de bouw terwijl hij een maand later als patiënt de oncologische afdeling bezocht.

Kees Verstraten werd 61 jaar.