Oudenbosch

Nieuwe huisvesting bassischolen De Regenboog en De Bukehof voorlopig van de baan

Basisschool De Regenboog Oudenbosch

Foto: Stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Er komt voorlopig geen nieuwe huisvesting voor basisscholen De Regenboog en De Bukehof in Oudenbosch. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge besloten. De plannen zijn tot in ieder geval 2027 van de baan.

De reden hiervan is het kostenplaatje. “Zo’n project kost tussen de negen en twaalf miljoen”, vertelt wethouder Thomas Melisse (VVD). “We hebben al dertig miljoen euro uitgegeven aan onderwijs. Er is bijvoorbeeld veel geïnvesteerd in het Markland College.”

Maar dat is niet de enige reden. “We hebben de komende jaren meerdere grote kostenposten, zoals het vernieuwen van de openbare ruimtes van het Religieus Erfgoed, het opknappen van de haven en het winkelcentrum.”

Toekomst

De wethouder erkent dat het een teleurstelling is voor de scholen. “Maar naast dat de gebouwen gedateerd zijn, voldoen ze nog wel aan alle eisen en criteria voor goede scholen.” Wel krijgen de scholen de mogelijkheid om verbeteringen aan te brengen, om de volgende vijf jaar mee door te komen.

Helemaal geen nieuwe huisvesting is overigens niet uitgesloten. “Voor nu gaat het gewoon even niet lukken. Maar we hebben voorgesteld aan de raad om vooruitlopend op 2027 verder te kijken. Wie weet wat we dan voor ze kunnen betekenen.”