Bergen op Zoom

Outdoor Escape Brabantse Wal: de Erfenis van Lievensberg

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Bij de meeste escape-spellen zit je opgesloten en moet je aan de hand van aanwijzingen en opdrachten een weg naar buiten zien te vinden. Bij de gloednieuwe Outdoor Escape Brabantse Wal is dat anders. Daar zoek je naar aanwijzingen in de natuur.

Outdoor Escape Brabantse Wal is een activiteit die van start gaat bij het Natuurpodium aan de Boslustweg in Bergen op Zoom. Deelnemers krijgen daar een gps-device en een koffer met materialen zoals een kompas en een verrekijker. Op de gps-device zie je welke attributen je op welke plek in het bos nodig hebt.

Spannend verhaal

Aan de activiteit ligt een spannend verhal ten grondslag: “Johannes de Ram, oprichter van villa Heidetuin en beschermheer van landgoed Lievensberg stierf in 1888. Sinds die tijd zijn de erfgenamen van Johannes op zoek naar de eigendomspapieren die hij voor zijn sterven heeft verstopt. Om te voorkomen dat er iets met het landgoed gebeurt wilde Johannes dat alleen een echte natuurliefhebber de eigendomspapieren kan vinden. Daarom heeft hij 10 sleutels verstopt in het landschap met opdrachten die alleen door een volwaardige opvolger opgelost kunnen worden.”

Outdoor Escape Brabantse Wal is sinds 11 juni beschikbaar en is te reserveren via [email protected]. Meer informatie is te vinden op www.natuurpodium.nl/outdoor-escape-brabantse-wal