Hoogerheide

Overname en sluiting op dezelfde dag voor nieuwe eigenaar Anytime Fitness

Redactie Redactie

Anytime Fitness Hoogerheide heeft een nieuwe eigenaar. Wouter Troost neemt het stokje over van Pim Bruins. Maandag was de overname rond. Het was een “rare en mooie dag”. Zijn droom kwam uit maar de sportschool moest meteen dicht.

 

Door: Vincent Krijtenburg en Roland Pijnen

Maandag reden Troost en Bruins naar het hoofdkantoor om de verkoop te bekrachtigen. Het gerucht dat toen de ronde deed was dat sportscholen dicht moesten, wat uiteindelijk zo bleek te zijn. Toen Troost en Bruins de verkoop bekrachtigden wisten ze niet dat Anytime Fitness de dag erna haar deuren moest sluiten. Al zou Troost dat hebben geweten, het zou hem er niet van weerhoudern om de sportschool over te nemen. Hij gaat vol moed en knallend het jaar in.

Meteen dicht

Troost bekent dat het besluit binnen kwam als een donderslag bij heldere hemel. “Spotscholen worden gezien als plek waar mensen zich kunnen ontladen. Ik zag het niet aankomen. We gaan een tijd van onzekerheid in.” Volgens de sportfanaat was het tijd om de overstap te maken naar het ondernemerschap. Hij hoopt een mooi ondernemerspad te bewandelen.

Vertrouwen

Ex-eigenaar Pim Bruins heeft de sportschool opgezet. Wat begon in een “bouwval”, is nu ruim 400 vierkante meter waarop gesport kan worden. De afgelopen jaren is geïnvesteerd in uitbreiding. Het achterste gedeelte van het naastgelegen pand, waar in het verleden een pannenkoekenhuis en nu een high tea zaak zit, is een extra ruimte die er bijgekomen is. Er worden groepslessen gegeven en het biedt meer ruimte voor apparatuur. Bruins was toe aan iets nieuws en stelde zichzelf de vraag: welk pad wil ik bewandelen en waar is de sportschool aan toe? Uiteindelijk besloot hij zijn focus te verleggen op zijn ander onderneming, namelijk een trampoline park.

“Pim laat de sportschool prima achter. Hij heeft een leuk en trouw ledenbestand opgebouwd en er staat kwalitatief goede apparatuur”, aldus Troost. Hij kan nu al niet wachten om te beginnen. “Als we open gaan, gaat dat gepaard met heel veel ballonnen en slingers. Het team staat te trappelen.” Bruins heeft voor de volle 100 procent vertrouwen in Troost. De  nieuwe mindset moet mensen verder helpen met een nieuwe levensstijl en alles wat daarbij komt kijken. Bruins kijkt trots terug. “Er is een ware community ontstaan. De mensen hebben de club gemaakt tot wat het nu is.”

Ervaringen

Troost is een échte Fitnessfanaat. Hij heeft ervaring als personal trainer en beschikt over een personal-trainer-diploma. Sinds de opening van Anytime Fitness in Hoogerheide, zo’n 6 jaar geleden, is hij lid. Daarvoor was hij regelmatig te vinden in het andere sportscholen. In al die andere sportscholen kreeg Troost niet het warme gevoel wat hij bij Anytime Fitness heeft. “Het is een gezellige sportschool met leuke leden.”