Roosendaal

Pak je fiets en doe mee aan ‘Het Talent van Roosendaal’

Foto: © Toon Erkelens/Stichting Nationale Jeugdronde

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het Wielerplatform Roosendaal houdt dit najaar een wielrenevenement voor kinderen van 7 tot 14 jaar: Het Talent van Roosendaal. Het evenement is op zondag 4 oktober en wordt gehouden op en rond de pumptrack van de WielerExperience in Roosendaal. Voormalig wereldkampioen mountainbike Joost Wichman komt de jeugd coole jumps leren.

Door: Bianca van Vugt

De Roosendaalse Wielerzomer moest dit jaar afgelast worden vanwege de coronacrisis. Dat was een teleurstelling voor Wielerplatform Roosendaal. “Voor de Roosendaalse jeugd zijn daardoor leuke wedstrijden zoals de Nationale Jeugdronde en diverse dikke bandenraces niet doorgegaan. Wij vinden dit enorm zonde gezien het maatschappelijk belang van bewegen en sociaal ontwikkelen op jonge leeftijd,” aldus het platform.

Toch nog een leuk wielerevenement

Toen de coronamaatregelen werden versoepeld voor kinderen, is het Wielerplatform meteen aan de slag gegaan om in het najaar wél een leuk fietsevenement te houden. “Alle wielercomités die zijn vertegenwoordigd onder het Wielerplatform hebben de handen inéén geslagen om iets moois neer te zetten. Dit uiteraard in nauw contact met de gemeente en binnen alle geldende richtlijnen,” laat het Wielerplatform Roosendaal weten.

Op zondag 4 oktober zijn er dikke bandenraces voor kinderen van 7 tot en met 14 jaar. Ook zijn er allerlei andere leuke activiteiten op en rond de pumptrack van de WielerExperience in Roosendaal. Zo zijn er presentaties van lokale wielerverenigingen en -bedrijven, kun je een rondje rijden op een echte wielrenfiets en kun je les krijgen van Joost Wichman. Wichman is een voormalig wereldkampioen mountainbike en kan je helpen de coolste jumps te maken op een stoere BMX-fiets.

Inschrijven moet vóór 2 oktober

Je kunt je inschrijven tot uiterlijk vrijdag 2 oktober. Elke categorie heeft een maximum aantal deelnemers. Dus als je zeker wilt zijn van een plek, kun je beter niet te lang wachten met aanmelden. Je kunt je aanmelden via deze website.