Roosendaal

Palm Parkies in coronatijd: hoepels en een dranken-app

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Roosendaal geniet deze zomer toch van Palm Parkies. Even leek het er op dat het evenement een jaartje zou moeten overslaan door de coronacrisis. Niets is minder waar. De organisatie heeft een manier gevonden om de concerten van Palm Parkies op twee locaties door te laten gaan. En Roosendaal is er één van.

Door: Marvin Sluijter en Esmée van den Heuvel

Het veld ligt bezaaid met enorme hoepels. Tussen de hoepels minstens anderhalve meter afstand en brede looppaden. De concerten van Palm Parkies zijn zichtbaar anders dan anders. “Normaal had hier 2000 a 3000 man op het terrein gestaan. Vanavond ontvangen we bijna 350 man,” vertelt organisator Bas Witlox.

Bouwen aan saamhorigheid

Minder mensen, maar zeker niet minder plezier. “Het is onze ambitie om mensen samen te brengen, om cultuur over te brengen en om te bouwen aan saamhorigheid,” benadrukt Witlox. Daarom heeft de organisatie er alles aan gedaan toch een Palm Parkies te organiseren. In Breda en Bergen op Zoom lukt dat niet. Maar in Roosendaal en Dordrecht wel. Dat komt door de ligging van de terreinen en de mogelijkheid om de ingangen te controleren.

De organisatie heeft het terrein anders moeten indelen om zich te houden aan de coronamaatregelen. Er liggen hoepels, zodat de groepjes anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden. En bezoekers bestellen vooraf een drankenpakket dat ze bij binnenkomst mee naar hun hoepel nemen. Nabestellen kan via een app om te zorgen dat er geen rijen zijn bij de bar. Ze hebben ook looproutes gecreëerd, zodat de mensen elkaar zo min mogelijk passeren.

Reserveren voor laatste twee concerten

Er zijn nog twee concerten van Palm Parkies in Roosendaal. Woensdag 23 september een optreden van The Fellas met een surprise act. En woensdag 30 september Voltage met een nog onbekend voorprogramma. Op de website van Palm Parkies vind je meer informatie en kun je een plekje in een hoepel reserveren.