Roosendaal

Palm Parkies in Roosendaal gaat op de valreep tóch door

Parkies gaat dit jaar niet door in Roosendaal (foto: Foto: Ramon Mangold)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het is de organisatie van Palm Parkies gelukt toch nog 4 concerten te regelen in Roosendaal. Door de coronamaatregelen gaat Palm Parkies in Breda en Bergen op Zoom niet door. Maar in Roosendaal en Dordrecht kon het wel. De serie concerten in Roosendaal begint op woensdag 9 september met een optreden van de Handsome Poets. Palm Parkies is net als andere jaren gratis, maar je moet deze keer wel vooraf reserveren.

Door: Bianca van Vugt

De organisatie van Palm Parkies is duidelijk opgelucht dat het toch gelukt is een serie concerten te organiseren. De coronamaatregelen hebben veel evenementen stilgelegd. En ook de Palm Parkies-edities in Breda en Bergen op Zoom gaan niet door. “Daar hebben we gelukkig in Dordrecht en Roosendaal toch nog iets op gevonden zodat we toch nog kunnen genieten van het goede artiesten, lekkere drankjes en bovenal elkaar!,” jubelt de organisatie op haar website.

Gratis, maar wel verplicht reserveren

In Roosendaal wordt de serie afgetrapt door de Handsome Poets, bekend van hun nummer ‘Sky on Fire’. De band treedt op woensdag 9 september op in het Vrouwenhof in Roosendaal. De concerten van Palm Parkies zijn zoals altijd gratis. Maar je kunt er deze keer niet gewoon spontaan gezellig aanschuiven: je moet vooraf reserveren.

De organisatie legt uit dat het concert alleen door kan gaan, omdat er coronamaatregelen genomen kunnen worden. “Het parkie wordt opgedeeld in ‘bubbels’ en cirkels. We hebben ‘bubbels’ van 2, 4 en 6 personen ter beschikking,” schrijft de organisatie op haar website. “Tijdens het reserveringsproces kan je kiezen uit verschillende consumptiepakketten die je oppikt terwijl je binnenkomt in het park. Let op! We hebben in ieder parkie ongeveer 650 plaatsen beschikbaar.”

Aparte zones met aparte ingangen

Vrouwenhof wordt opgedeeld in 4 stukken met elk een eigen kleur: blauw, wit, rood en geel. Als je reserveert, krijg je een plek aangewezen in 1 van die gekleurde zones. Die hebben ook een eigen ingang. Dus je moet goed opletten langs welke kant je binnen komt. En dan krijg je per zone ook nog je eigen aankomst- en vertrektijden. “Het is belangrijk dat je de instructies die je ontvangt bij jou reservering goed opvolgt,” aldus Palm Parkies.

De organisatie wil dat de coronaregels worden gerespecteerd. “We hebben met z’n allen veel begrip voor de corona regels en elkaar. Dit houdt in dat we afstand houden, handen ontsmetting waar nodig en niet zingen,” waarschuwt Palm Parkies. De uitgebreide huisregels staan op de website van Palm Parkies. Daar vind je ook het programma voor de andere 3 concerten in Roosendaal,. Tenminste, zodra bekend is wie er op die avonden op gaan treden.