Roosendaal

Pand inval ‘drugssmokkel’ Roosendaal was eerder drugslab

De loods waar vrijdag 2 november een inval was vanwege een grote drugssmokkel vanuit Italië, was eerder een drugslab © Christian Traets Fotografie

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De loods waar vrijdag 2 november een inval was vanwege een grote drugssmokkel vanuit Italië, was eerder een drugslab. In hetzelfde pand aan de Jan Frederik Vlekkestraat in Roosendaal werd vorig jaar door de politie een amfetaminelab ontdekt.

Het ging toen om een grote productielocatie. In het lab werd amfetamine-olie gemaakt. Er werden grond- en afvalstoffen en een grote stookketel gevonden waarin de drugs werden geproduceerd. Een 56-jarige man uit Rijswijk werd opgepakt. Hij was de huurder van het pand.

Heroïnesmokkel

Donderdag maakte de politie bekend dat op vrijdag 2 november in hetzelfde pand 270 kilo heroïne werd aangetroffen. Er werden twee verdachten aangehouden, een 48-jarige man uit Roosendaal en de chauffeur van de vrachtwagen waarin de drugs zaten verstopt. De chauffeur is kort na zijn verhoor weer vrijgelaten, de Roosendaler zit nog altijd vast.

De Nederlandse politie kreeg een tip van de Italiaanse recherche. Zij volgde de vrachtwagen drie dagen lang vanuit Genua naar Nederland. Een Nederlands rechercheteam en een arrestatieteam volgden vervolgens de vrachtwagen tot aan de loods in Roosendaal. Nadat de vrachtwagen de loods was binnengereden, viel het arrestatieteam binnen.

De gesmokkelde drugs hadden een straatwaarde van vier miljoen euro.

Lees ook: Grote partij drugs gevonden in Roosendaal