Halsteren

Parkeerdrukte bij De Beek in Halsteren: ‘Onlangs 22 boetes uitgeschreven’

Maarten Elst Maarten Elst

Het is elke zaterdag een drukte van jewelste op sportpark De Beek in Halsteren. Bezoekende automobilisten van voetbalverenigingen RKSV Halsteren en VVC’68, tennisvereniging Halsterse Tennis Vereniging en Scouting Jeanne d’Arc Halsteren kunnen hun auto’s niet meer kwijt op de 100 parkeerplaatsen in Halsteren en gebruiken daardoor De Beeklaan, wat verboden is. de Bergse VVD zet zijn vraagtekens bij deze situatie.

Ook op een dinsdagmorgen is bijna de helft van alle parkeerplaatsen bezet bij Sportpark De Beek in Halsteren. Tientallen auto’s staan voor de poort van de Halsterse Tennis Vereniging geparkeerd. Een ander deel van het parkeerterrein ligt bedekt met snoeiafval. Hoofdschuddend wandelt VVD-fractievoorzitter Dominique Hopmans over het parkeerterrein. “Op zaterdag en zondag is het hier echt een drukte van jewelste.”

100 parkeerplekken

Zijn partij heeft enkele raadsvragen gesteld. “Via mijn voetballende fractiegenoot Tommy van der Veer kwamen er nogal signalen binnen over de parkeerproblematiek in het weekend”, vertelt Hopmans. “Wij zijn vervolgens in de pen geklommen om het college van B&W. aan te schrijven over deze problematiek. Aan de ene kant willen we het natuurlijk aankaarten, maar aan de andere kant ook met wat oplossingen aandragen.”

Dat er een parkeerproblematiek heerst, verbaast Hopmans niet bepaald. “Dat is zeker niet gek, er zitten hier twee voetbalverenigingen (RKSV Halsteren en VVC’68, red.), een tennisvereniging (Halsterse Tennis Vereniging) en om de hoek een scouting (Scouting Jeanne d’Arc Halsteren, red.)”, vervolgt Hopmans. “Er is in het weekend altijd veel traffic. Dat die honderd parkeerplekken niet voldoende zijn, dat verbaast onze fractie niks.”

22 parkeerboetes

Het gevolg van het tekort aan parkeerplekken op het parkeerterrein aan sportpark De Beek is dat automobilisten kiezen voor een alternatief langs De Beeklaan. Een alternatief dat overigens een verkeersboete kan opleveren. “Hier is een parkeerverbod”, bevestigt de fractievoorzitter uit Halsteren. “Vorig weekend heeft de politie ook flink wat parkeerbonnen uitgedeeld. Maar liefst 22 stuks. Dat was een incidentele controle. Dat hier geparkeerd wordt op De Beeklaan is een structureel probleem. En voor dat structurele probleem willen wij graag aandacht vragen.”

Hopmans en zijn partijgenoten hebben vragen gesteld en mikken op een plan van aanpak vanuit het college. “We hopen dat er aan gewerkt wordt. We zien ook dat de parkeerplekken niet optimaal zijn aangelegd. Als je de parkeerplaats zou herschikken, dan zou er een mogelijkheid zijn om het verder uit te breiden. Maar wij zien ook ondernemers in de buurt die wel volop parkeergelegenheid hebben. Daar zouden afspraken mee gemaakt kunnen worden. De uiteindelijke invulling laten we graag aan het college, de hoofdzaak is dat er een oplossing voor dit probleem komt.”

Snoeiafval

Op de parkeerplaats bij het veelgebruikte sportpark ligt momenteel ook nog eens een grote berg met snoeiafval. Mondjesmaat rijdt er een tractor langs om een deel van het snoeiafval mee te nemen. “Door zo’n berg te laten liggen, verhinder je al een aantal parkeerplekken. Maar als je dit parkeerterrein verder onder de loep zou nemen, dan zie je mogelijkheden om het met een aantal parkeerplekken uit te breiden. Maar dat zal nog steeds niet voldoende zijn voor de parkeerdruk die hier elk weekend is.”