Roosendaal

Parrotia in Roosendaal: “Het gevoel van thuis moet je hier ervaren”

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het Parrotia in Roosendaal is geheel vernieuwd. Het gebouw heeft de afgelopen maanden een complete metamorfose ondergaan. Even de krant lezen, bijpraten, een kop koffie drinken, elkaar ontmoeten of deelnemen aan de vele activiteiten, Parrotia is een omgeving waar de inwoners van Roosendaal meer dan thuis zijn.

Het nieuwe Parrotia heeft een nieuwe ruime entree in de onderdoorgang tussen de Markt en het Emile van Loonpark. Geen hokjes of gesloten ruimtes, maar je kunt overal naar binnen lopen.

Parrotia is een initiatief van woningcorporatie Alwel. In het pand zijn zeven organisaties gevestigd waaronder de bibliotheek VANnU, OnsMarie, de English Education Group, WijZijn Roosendaal, Zone Zuid, Sahr en BN De Stem. De locatie is een voorbeeld van een ‘third place’. Het is een plek waar je, naast je woning en werk, naar toe gaat om te ontspannen en waar je deel uitmaakt van het sociale leven. “We willen dat iedereen die het pand betreedt er verrijkt uit komt door mensen te verbinden en te inspireren”, aldus Marc van der Steen van Alwel.

Koen Oosterwaal, placemaker van Parrotia, zegt dat er steeds meer samenwerking ontstaat tussen de partijen die in het gebouw zitten. “We gaan steeds meer zaken gezamenlijk organiseren. Zoals evenementen en activiteiten voor de mensen die Parrotia bezoeken.”

Frédérique Assink van bibliotheek VANnU is blij met de veranderingen. “Het is licht, het is vrolijk. Het zijn plekken waar mensen graag verblijven of elkaar ontmoeten. Er zijn wat intieme plekken met gordijnen, maar er zijn ook kleine nisjes gecreëerd. Mensen kunnen hier rustig werken of overleggen. Je kunt hier als zzp’er komen met je laptop en aan het werk gaan. Het is gewoon een hele prettige plek om te verblijven”, aldus Assink.

“In de toekomst kan je hier ook gewoon een bak koffie drinken of een appeltaartje eten. Het gevoel van thuis moet je gewoon kunnen ervaren”, sluit Koen van Oosterwaal af.