Roosendaal

Patrick Kamphuis koninklijk onderscheiden voor carnavalswerk

© Christian Traets Fotografie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Patrick Kamphuis uit Roosendaal is maandagmiddag koninklijk onderscheiden. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Patrick Kamphuis is typisch zo’n man die zijn vrijwilligerswerk het liefste achter de schermen doet. De 51-jarige Roosendaler zet zich al sinds begin jaren 90 in voor het carnaval en de intocht van Sinterklaas. Kamphuis is niet gewend om in de schijnwerpers te staan, maar moest er maandagmiddag toch aan geloven, toen bleek dat hij een lintje had verdiend.

Kamphuis is Commissiehoofd Techniek bij de Stichting Carnaval Roosendaal. Hij regelt podia, geluid, licht en transport. En hij zorgt er voor dat de carnavalsoptocht elk jaar soepel verloopt. Kamphuis is ook coördinator Facilitaire Zaken bij de intocht van Sinterklaas. Hij staat bekend als een verbinder, als iemand die makkelijk contacten legt en veel mensen kent.

Bij iemand die zoveel doet voor het carnavalsfeest in Roosendaal, reik je de koninklijke onderscheiding natuurlijk uit bij de carnavalsvereniging. Burgemeester Han van Midden bezocht daarom maandagmiddag een bijeenkomst van de Stichting Carnaval Roosendaal. Daar verraste hij Kamphuis met de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en spelde hem het bijbehorende lintje op.