Roosendaal

Paul en Kitty maken de Tullepetaonse Podcast: ‘Zo leuk om te doen’

Kitty en Paul Joachems maken samen de Tullepetaonse Podcast.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Paul en Kitty Joachems uit Roosendaal zijn gek op Carnaval. En op podcasts. Toen ze in 2019 op het idee kwamen om die twee met elkaar te combineren, ontstond de Tullepetaonse Podcast. Maar toen ze in 2020 wilden beginnen, gooide Corona roet in het eten. Dit jaar kan het tweetal de podcast eindelijk maken zoals ze het graag wilden: op locatie en met leuke gasten.

De podcast opstarten was een uitdaging voor Kitty en Paul. “Er waren door Corona weinig activiteiten”, begint Kitty. Maar de podcast uitstellen tot betere tijden, dat was geen optie. “Misschien dat de podcast in die periode juist nóg belangrijker was. Zo bleven we toch het carnavalsgevoel verspreiden, ondanks dat we het niet konden vieren.”

Aan de slag op locatie

Gelukkig zijn er dit jaar geen beperkende maatregelen, en zijn er ondertussen alweer tal van carnavalsactiviteiten georganiseerd. “We gaan wel eens langs bij activiteiten waar we ter plekke onze podcast opnemen.” Bijvoorbeeld bij het 11-11 ontbijt in café De Veestallen. “Dan nemen we gewoon onze mobiele set mee.” En een jaar geleden, vlak na het versoepelen van de regels, heeft het stel een wijnproeverij gedaan met de huidige Prins en twee ex-hoogheden. “Dat was echt hilarisch!”

Van links naar rechts: oud-Priens Ruud, oud-Priens Ries, Pieter-Jan van Gurp van Waain en de oog’eid van nu Priens Markus.

Voor de komende periode staat er nog een podcastaflevering op de planning met Michel Wouters van Stichting Carnaval Roosendaal. Hij legt uit wat nou eigenlijk de etiquette van carnaval zijn. “Er zijn zoveel regels en gewoontes aan Carnaval verbonden, maar niet iedereen weet dat. Michel gaat dat allemaal aan ons uitleggen!”

Experts

Door al die gesprekken met carnavalsexperts, zijn Paul en Kitty ondertussen ook al echte experts geworden. “We zijn al lang erg actief in de Carnaval. Ik denk dat we alle Prinsen van de afgelopen dertig jaar wel kennen. Het is zo leuk om nu al die kennis te combineren en te delen met anderen.” De twee werken dan ook veel samen met Stichting Carnaval Roosendaal.

Ondanks de lol die Paul en Kitty hebben gehad met het maken van afleveringen tijdens de coronaperiode, vinden ze het nu toch wel leuker. “Die twee jaar deden we het echt om Carnaval bij mensen in het hart te houden. Dat deden we heel bewust. Maar het is nu zo leuk om ook daadwerkelijk activiteiten te bezoeken, en gasten te ontvangen!” De podcast is te beluisteren op de website van Paul en Kitty.