Bergen op Zoom

Paul van de Watering: Het vuur kwam onder het dak uit

Redactie Redactie

Op het terrein van Paul van de Watering brak maandag 19 september brand uit in een van de opslagloodsen. Een loods is volledig afgebrand en er is asbest verspreid over het terrein en de tuinen van de buren.

”Ik was voor in de tuin bezig en zag een hoop rook achter, dus ik loop naar achter en het vuur barstte los. Het kwam onder het dak uit en uit de zijkanten van de loods”, vertelt Paul. De brandweer is toen gekomen en heeft vanaf een hoogwerker het vuur geprobeerd te blussen. ”Een loods is volledig uitgebrand en de ander hebben ze kunnen redden door stralen water erop te zetten”, legt Paul uit. Het terrein is nu afgezet en niemand mag het terrein betreden totdat de asbest helemaal verwijderd is. Dit omdat asbest aan schoenen of de wielen van auto’s kan blijven hangen en zodoende nog verder verspreid wordt.

De volgende stap is een risico inventarisatierapport maken, want er is ook asbest in de tuin van de buren gekomen. Paul van de Watering had eerst een houtverwerkingsbedrijf, maar gebruikt zijn terrein nu om loodsen en garageboxen te verhuren. ”Ik zit hier nog met een hoop garageboxen en die mensen willen er ook in, maar dat kan niet. Ik hoop dat het zo kort mogelijk duurt maar daar kan ik geen antwoord op geven. We zijn afhankelijk van derde.” sluit Paul af.

Bekijk hieronder het complete interview met Paul van de Watering.

{webpage_link type=video id=4443}