Roosendaal

Personeel van autobedrijf ziet op camera’s inbreker rondscharrelen en grijpt in

Close up van een agent die iemand de handboeien omdoet

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie heeft zondagmiddag een man van 40 uit Amsterdam gearresteerd bij een bedrijf in Roosendaal. Hij wordt verdacht van inbraak en diefstal. Personeelsleden zagen de inbreker op bewakingscamera’s. Daarom zijn ze naar het bedrijf gegaan en hebben ze hem op heterdaad betrapt.

De inbreker is op z’n gemak een tijdje bezig geweest op een afgesloten terrein aan de Smoorstraat in Roosendaal. Het terrein is van een bedrijf dat gespecialiseerd is in de import en export van schadeauto’s. Op camerabeelden is te zien dat hij een auto had ingericht als slaapplaats. “In verschillende andere auto’s had hij ingebroken en hier mogelijk spullen uitgehaald,” laat de politie weten. “Omdat op camerabeelden te zien was dat de man op het terrein rondscharrelde, waren medewerkers naar het bedrijf gekomen en betrapten zij de man.”

Het personeel heeft de man aangehouden en overgedragen aan de politie. Het bleek te gaan om een man van 40 uit Amsterdam. Agenten hebben hem naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Hij zit nog vast. Medewerkers van het bedrijf hebben een getuigenverklaring afgelegd. Ook is er aangifte gedaan van de inbraak.