Hoogerheide

Peter Bogers na waarnemerschap nu nieuwe gemeentesecretaris Woensdrecht

Gemeentesecretaris en algemeen directeur Peter Bogers.

Han Verbeem Han Verbeem

Peter Bogers (61) is de nieuwe gemeentesecretaris van Woensdrecht. Bogers was al waarnemer, sinds het vertrek van zijn voorganger Annette Baart in april, en heeft nu een vaste aanstelling gekregen. Met instemming van de ondernemingsraad heeft het college van burgemeester en wethouders hem tot gemeentesecretaris en algemeen directeur benoemd.

In zijn nieuwe functie is Bogers eindverantwoordelijke voor de ambtelijke organisatie. Hij werkt sinds maart 2020 voor de gemeente Woensdrecht, aanvankelijk als afdelingshoofd dienstverlening. Eerder werkte hij ruim dertien jaar voor Defensie en twintig jaar voor de gemeente Bergen op Zoom. Bogers heeft geen moment getwijfeld toen hem de functie is aangeboden. “Dit zie ik ook als waardering en vertrouwen van college en organisatie.”

Team Woensdrecht

De nieuwe gemeentesecretaris kijkt er naar uit om samen met het college en het Team Woensdrecht – zoals hij de gemeentelijke organisatie liever noemt – de sinds april ingeslagen weg te vervolgen. “Samen verder werken aan een fantastisch mooie gemeente waarbij de samenleving centraal staat. Daar zijn we van en daar sta ik voor!’”

Aanwinst

Burgemeester Adriaansen spreekt van van een belangrijke aanwinst voor de gemeente Woensdrecht. Bogers wordt gezien als een bestuurlijke topper met een uitmuntende staat van dienst. “Met name zijn politieke sensitiviteit, de kunst van het doorgronden van complexe vraagstukken, gedrevenheid en enthousiasme worden zeer gewaardeerd”, aldus Adriaansen. Peter Bogers woont in Roosendaal, waar hij ook is geboren en (grotendeels) getogen.