Geen regio geselecteerd

Petra Kerstens uit Roosendaal gaat voor vierde keer de Mont Ventoux op

Petra Kerstens met Carlo Schepers van de Kaaimannen en Wil Buurstee van Buurstee Bike Center

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Superslank is ze, na de gastric bypass die ze vorig jaar onderging. Voor Petra Kerstens hét moment om een sportief plan in daden om te zetten. Op 14 september gaat ze voor ColSensation de Mont Ventoux op. En dit keer niet te voet, zoals ze al drie keer gedaan heeft, maar op de fiets.

Frank van Akkeren van de Kaaimannen hoorde van het snode plan van Petra en besloot haar te steunen. Hij kreeg voorzitter Carlo Schepers van de Kaaimannen zover dat de opbrengst van de City Mountainbike Tocht naar Petra zou gaan. Daarmee heeft ze in Breda bij Buurstee Bike Center van Wil Buurstee, ook lid van de Kaaimannen, een prachtige mountainbike met dunnen banden uit kunnen kiezen.

Op 14 september gaat Petra met een groep van meer dan 400 deelnemers weer de even beroemde als beruchte Mont Ventoux op, met zijn ontelbare vele bochten. Die berg kent de Roosendaalse na drie keer wandelen wel op haar duimpje. Maar fietsen is natuurlijk andere koek. Petra is al flink in training. ,,Ik ben helemaal verslaafd geraakt aan het fietsen.’’

Petra, bekend als barvrouw in café De Drie Weesgegroetjes, heeft zelf de ziekte kanker overwonnen. Maar de wetenschap dat niet iedereen zo gelukkig is, heeft haar gestimuleerd om zich in te zetten voor de ColSensation. De ColSensation is een evenement waarbij mensen uit Roosendaal en omgeving te voet en op de fiets de Mont Ventoux opgaan en daarmee zoveel mogelijk geld proberen in te zamelen voor het onderzoek naar kanker.

Petra organiseert daarom op 26 augustus bij de Drie Weesgegroetjes alweer de vierde editie van ColSensation Live, een spetterend muziekfeest met optredens van Vuig, Flits, Die Kluckscheissenden Knarckärsche, Impakt en De Mannen van Weleer, heel veel lekkers te eten en een Limoncello Foodtruck . De opbrengst gaat naar ColSensation.