Bergen op Zoom

Philip Morris vermindert productie in Bergen op Zoom

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Sigarettenfabrikant Philip Morris schroeft de productie in Bergen op Zoom omlaag. Het aantal ploegendiensten gaat van vijf naar drie. Tijdelijke contracten worden niet meer verlengd. Er vallen geen gedwongen ontslagen.

Volgens een woordvoerder van Philip Morris zijn de maatregelen nodig vanwege de ontwikkelingen op de internationale markt.

iQos-sigaretten

De sigarettenfabrikant, die als sinds de jaren 70 zit gevestigd in Bergen op Zoom, boekt tegenwoordig wereldwijd groot succes met de iQos-sigaretten waarin tabak niet wordt verbrandt, maar verhit. Inmiddels zijn er zes miljoen gebruikers van de zogenaamde heatsticks. Dat betekent dat er niet alleen in Nederland, maar straks ook in andere landen geproduceerd moet worden. Vestigingen van Philip Morris in het buitenland worden stapsgewijs klaargemaakt voor de productie van iQos-sigaretten.

Productie

In 2014 werd de productie van sigaretten in Bergen op Zoom stopgezet. Bijna 1200 mensen stonden op straat. Door de start van de productielijn van iQos-sigaretten zijn er sinds anderhalf jaar ongeveer 300 mensen weer aan het werk in de fabriek in Bergen op Zoom.