West-Brabant

Online supermarkt Picnic bezorgt vanaf half juni in Roosendaal en Bergen op Zoom

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Medio juni gaat online supermarkt Picnic boodschappen bezorgen in de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Rucphen en Steenbergen. In Halderberge gaat het om de plaatsen Oud Gastel, Bosschenhoofd en Hoeven.

Ondanks dat supermarkten als Albert Heijn en Jumbo ook bezorgen in deze regio, is er veel vraag naar Picnic in bovengenoemde gemeenten: bijna 5.000 gezinnen hebben zich aangemeld via de app. Volgens Michiel Muller, oprichter van Picnic, komt dat doordat zijn online supermarkt geen bezorgkosten rekent. Ook hoeven klanten niet lang te wachten op hun boodschappen. “Het kost hen niks extra’s in tijd en geld,” vertelt hij. Ook de coronacrisis, waarin mensen veel online bestellen, draagt volgens hem bij aan een groeiende interesse voor Picnic.

We laten klanten gradueel binnen.

Wel moeten nieuwe gebruikers rekening houden met een mogelijke wachtlijst. Dit komt doordat er nieuwe bezorgers opgeleid moeten worden en er meer elektrische autootjes geregeld moeten worden. “We laten nieuwe klanten gradueel binnen”, legt Muller uit. Daardoor kan het voorkomen dat je al wel autootjes door jouw straat ziet rijden, maar Picnic nog niet bij jouw huis kan bezorgen.

De elektrische autootjes rijden al in ruim 120 plaatsen rond. Picnic heeft de ambitie om elke maand nieuwe steden toe te voegen. “In Friesland, Groningen en Drenthe zijn we nog niet actief”, aldus Muller. Om dit te bewerkstelligen, zullen er ‘hubs’ gebouwd moeten worden. Op deze locatie worden de boodschappenmandjes ingepakt en vanaf daar rijden bezorgers hun zogenoemde ‘melkboerrondje’. In West-Brabant zullen de boodschappen aan huis geleverd worden vanuit een ‘hub’ aan de Westelijke Havendijk op bedrijventerrein Borchwerf I in Roosendaal.