Roosendaal

Enorme schade na brand bij Picnic in Roosendaal, bestellingen geannuleerd

Een van de kleine bezorgautootjes van Picnic

Foto: Shutterstock

Raymon Mens Raymon Mens

Dinsdag ging het bedrijfspand van online supermarkt Picnic in Roosendaal in vlammen op en de nasleep is enorm. Niet alleen verwacht het bedrijf meer dan een miljoen euro schade, ook alle bestellingen in de regio zijn geannuleerd.

Klanten van de bezorgsuper kunnen de eerste weken niet bestellen, zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen Omroep Brabant. Het pand van Picnic aan de Rechtzaad in Roosendaal diende als hub en bedient klanten in Roosendaal, Bergen op Zoom, Steenbergen, Rucphen, Oud Gastel, Sint Willebrord, Wouw, Bosschenhoofd en Hoeven.

Duizenden klanten Picnic zonder boodschappen

Het bedrijf dat bekend staat om zijn kleine, elektrische autootjes heeft enkele duizenden klanten in de omgeving van Roosendaal en Bergen op Zoom. Zij moeten hun boodschappen komende weken elders doen. Ook bestellingen die de komende dagen bezorgd zouden worden, zijn geannuleerd. Klanten hebben inmiddels een melding in de app van de online supermarkt ontvangen.

Lees ook: Picnic-pand in Roosendaal verwoest door grote brand

Naast Roosendaal, heeft Picnic ook een distributiecentrum in Breda. Volgens een woordvoerder kan die hub de bestellingen niet overnemen, want de actieradius van de bezorgwagentjes is niet groot genoeg. Picnic is druk op zoek naar een andere plek, maar het duurt zeker nog enkele weken voordat alles weer operationeel is.

Picnic Roosendaal Brand
Het pand ging letterlijk in vlammen op. (Foto: Christian Traets Fotografie)

Pand in Roosendaal verwoest

Het pand in Roosendaal, waar ook nog eens zestien elektrische bezorgauto’s stonden, ging dinsdag rond half zeven in rook op. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. Volgens het bedrijf is er ongeveer een miljoen directe schade, en dan komt het omzetverlies er nog bij.