Roosendaal

Piotr Havik wint Grote Amstel Prijs tijdens warme Draai

© Christian Traets Fotografie

Tim Mulders Tim Mulders

Afgelopen maandag vond voor de 39e keer De Draai in Roosendaal plaats. Vanwege de hitte kwam het evenement later op gang dan gebruikelijk.  Het evenement trok 13.894 bezoekers.

Vooral tijdens de start van de profs was er een drukte van toeschouwers. Na 120 km kwam Piotr Havik als eerste over de streep en won daarmee de Grote Amstel Prijs, bij de dames ging de Tempo Team prijs naar Jeanne Korevaar. Eerder op de dag wist Paola Panzeri de Fixed Gear Dames koers op haar naam te zetten. Haar vriend Eamon Lucas won voor de tweede maal op rij de Fixed Gear bij de heren.

Het entertainmentprogramma was ook dit jaar weer goed gevuld. Bezoekers konden op een snikheet Kadeplein genieten van onder meer Thomas Berge, Django Wagner en Anita Meyer. Het Roosendaalse STOOT! mocht het programma afsluiten.

Jubileumeditie

In 2019 vindt voor de 40e keer De Draai plaats, volgens de organisatie belooft dit een jubileumeditie te worden waarbij nog meer uitgepakt gaat worden. Men hoopt dan ook het klapstuk van de Draai, de profkoers, volgend jaar uit te kunnen breiden met meer World Tour ploegen. De Draai wordt gehouden op maandag 5 augustus 2019.