Huijbergen

Pittige tocht in Huijbergen goede generale van NK 2019

Foto: Diëgo Vale

Redactie Redactie

Zaterdagmiddag vond de finale van de topcompetitie veldrijden plaats in Huijbergen. Voor veel renners was dit een pittige opstap naar het NK veldrijden, welke op 12 en 13 januari 2019 ook zal worden verreden in Huijbergen.

Wie aan veldrijden denkt, denkt al snel aan het wereldwijd geroemde parcours in Huijbergen. De Nootjesberg en de Tiestenduin zijn voor veel renners erg zwaar om te trotseren, maar toch stonden er ruim 300 deelnemers aan de start.

De winst ging uiteindelijk naar Twan van den Brand, voor de Belg Toon Vandebosch en Kelvin Bakx uit Bergen op Zoom. Bakx, die onlangs genomineerd was voor sportman van het jaar in de gemeente Bergen op Zoom, kon rekenen op veel steun van de supporters. Veruit de meeste support was er voor wethouder en Huijbergenaar Jeffrey van Agtmaal. “Ik ging niet voor de winst, maar ik zie dit als een mooie voorbereiding op de tour die ik ga rijden in Algerije”, zegt van Agtmaal.

Carel Jan Reuver van het Wielercomité Huijbergen spreekt van een zware rit waarin de mannen worden gescheiden van de jongens en kijkt erg uit naar het NK van volgend jaar.