Woensdrecht

Plafond Woensdrechtse Winkel spontaan neergestort

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Grote schrik vrijdagmorgen bij de vrijwilligers van De Woensdrechtse Winkel. De nacht ervoor is het systeemplafond naar beneden gekomen. Het meeste was snel opgeruimd en de winkel is inmiddels weer open, maar hoe het gaat met de schade en vervanging van het plafond zelf is nog de vraag. Budgetten zijn er niet.

Initiatiefnemer Adri van Zweden is blij dat het ’s nachts gebeurde en er dus niemand gewoon raakte. Ook is ze trots op de vrijwilligers, die meteen met een man of zes kwamen helpen toen de schade werd ontdekt. Mede daarom kon de buurtwinkel snel weer open. Alleen is nog maar de vraag of er snel weer een nieuw plafond in hangt.

“We zijn hier niet voor verzekerd”, verzucht Van Zweden. “En we hebben inmiddels begrepen van Woningstichting Woensdrecht, waar we het pand tegen gereduceerd tarief van huren, dat die het ook niet gaat betalen. Wellicht kunnen ze wel op andere manieren nog iets voor ons doen, maandag hebben we een gesprek daarover.” Ook het bedrijf dat het plafond hing, neemt de verantwoordelijkheid niet omdat er bij het plaatsen niet geboord mocht worden. De Stichting Woensdrecht Werkt, waar dit vrijwilligersinitiatief onder valt, heeft er eveneens de budgetten niet voor.

Wie helpt?

Nu is de winkel dus plafondloos open. “Het gaat er niet alleen om dat mensen in hun eigen buurt een brood kunnen kopen”, legt de oprichter uit. “Dat praatje is misschien nog wel belangrijker.” Klanten laten in ieder geval weten dat ze het ook erg vinden. Wie die mening deelt en denkt iets te kunnen doen is van harte uitgenodigd zich te melden. “We hoeven niet per se geld, als het plafond maar gemaakt wordt.”

Denk je iets te kunnen betekenen? Kom even langs in de winkel aan de Dorpsstraat of stuur een e-mail: [email protected]