Hoogerheide

Plafondplaten naar beneden: politie geeft details rond explosie Hoogerheide

Naast de ontwrichte voordeur vielen er ook plafondplaten naar beneden en kwam de auto van de burgemeester van de oprit op de straat terecht. © Politie

Maarten Elst Maarten Elst

De politie heeft dinsdagavond meer details vrijgegeven in het onderzoek naar de explosie bij het huis van burgemeester Steven Adriaansen in Hoogerheide. De burgemeester werd in de nacht van zaterdag op zondag opgeschrikt door een explosie ‘met de kracht van een granaat’. Plafondplaten zijn naar beneden gekomen, de voordeur werd ontwricht en de auto van de burgemeester belandde na de knal op straat, zo meldt de politie tijdens het televisieprogramma Opsporing Verzocht. De politie heeft nog geen mogelijke dader(s), maar noemt de actie haast doelbewust.

Door: Maarten Elst

De explosie kreeg dinsdagavond aandacht in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. In het programma geeft de politie aan dat er iets met de sterkte van een granaat is ontploft bij de voordeur van de burgemeester van de gemeente Woensdrecht. Deze ontploffing was zo zwaar dat de auto van Adriaansen van de oprit op straat terechtkwam. Er zijn ook plafondplaten naar beneden gevallen, dat naast het feit dat de voordeur werd ontwricht.

Politie vraagt om tips

Burgemeester Adriaansen bleef zelf ongedeerd bij de explosie en is maandag gewoon aan het werk gegaan. De politie roept getuigen die meer weten op zich te melden met tips. De explosie vond plaats om 01:09 uur in de nacht van zaterdag op zondag in de wijk d’Hoef in Hoogerheide. Wie heeft verdachte(n) horen wegrennen na de explosie? Wie heeft er eventuele camerabeelden in de wijk gemaakt? De politie spreekt van een ogenschijnlijke doelbewuste actie.

Eventuele beelden of tips kan men doorgeven via de gratis Politie Opsporingslijn (0800-6070), Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of via Team Nationale Inlichtingen (088-661.77.34). Online tips doorgeven kan via deze link.