Oudenbosch

Plan Vittoria: huurwoningen voor senioren in nieuwe wijk Oudenbosch

Foto: impressie Vittoria, gemeente Halderberge.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Op het terrein van het voormalig sportpark Pagnevaart in Oudenbosch komt een nieuwe woonwijk: De Groene Vaart. Voor een deel van die grond heeft de gemeente Halderberge een koopovereenkomst gesloten met Koninvest. Dat houdt in dat zij een wooncomplex van 24 appartementen gaan realiseren, speciaal voor senioren. Het wooncomplex heeft de naam Vittiora gekregen.

Vittiora krijgt 24 gelijkvloerse appartementen met parkeervoorzieningen op het eigen terrein. Het complex is speciaal voor senioren, en wordt daarom ook specifiek ingericht voor deze doelgroep. Zo zijn er collectieve woonvoorzieningen aanwezig en de beschikbaarheid van thuiszorg van Thuiszorg West Brabant.

Het wooncomplex zal middenin De Groene Vaart komen te staan. In de rest van de wijk worden percelen verkocht aan particulieren voor zelfbouwen. Ook bouwt projectontwikkelaar Van Wijnen koophuizen voor starters, gezinnen en senioren. “Dit plan draagt bij aan een gevarieerde woonwijk met een mooi en divers aanbod”, reageert wethouder Hans Wierikx. “De nieuwe woningen geven de mogelijkheid voor senioren om langer thuis te blijven wonen.”

Geïnteresserden

Koninvest Vastgoed blijft na de bouw verantwoordelijk voor de verhuur van de appartementen. Wie geïnteresseerd is in de ontwikkelingen van Vittoria, kan zich melden bij Koninvest Vastgoed. In de loop van het jaar wordt een speciale projectsite gelanceerd met daarop meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijving.