Roosendaal

Plan Wieler Experience zet zich door

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Dinsdag 7 maart presenteerde wethouder Toine Theunis en wielervereniging De Kaaimannen de uitgewerkte plannen voor de voormalige atletiekbaan op Sportpark Red Band. Met het idee om op deze locatie een ‘Wieler Experience’ te maken.

Citychallenges.nl plaatste in juni 2016 een oproep. Er waren ideeën en plannen nodig voor een nieuwe bestemming voor de voormalige atletiekbaan op Sportpark Red Band. Voor deze (52) inzendingen werd er een wedstrijd uitgeschreven. Wielervereniging ‘De Kaaimannen’ hadden het beste idee: verschillende wieleractiviteiten bij elkaar brengen in het sportpark en dit te vormen tot een ‘Wieler Experience’.

Bij het uitwerken van dit plan is besloten ook het naastgelegen stuk gemeentegrond erbij te betrekken. Het doel is om te laten zien dat er op een stuk grond meerdere sporten beoefend kunnen worden. Het is de dus de bedoeling dat op de ‘Wieler Experience’ allerlei soorten sporten beoefend worden, waarbij ‘wielen’ een rol spelen. Denk daarbij aan niet alleen aan wielrennen en mountainbiken, maar ook aan bijvoorbeeld skaten en skeeleren.

“Met al deze wielerfaciliteiten op één plek bij elkaar, bieden we onze jeugd een plek om verschillende fietssporten veilig te beoefenen. De openbare weg is hier namelijk te gevaarlijk voor”, aldus wethouder Toine Theunis. Momenteel wordt de haalbaarheid van de ‘Wieler Experience’ onderzocht. Het is namelijk belangrijk dat verenigingen blijven meewerken en meedenken. Het is een coproductie tussen zowel gemeente als wielerverenigingen.

Foto: Visual Wieler Experience Roosendaal