Hoogerheide

Plaquette eerstesteenlegging terug bij onthuller Leon Plompen

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Leon Plompen uit Ossendrecht heeft dinsdagmiddag een oude plaquette ontvangen uit handen van wethouder Hans de Waal. De plaquette werd in 1958 onthuld ter ere van de eerstesteenlegging van de bouw van het kantoor en magazijnen voor NV Zuidergraanhandel aan de Doelstraat in Hoogerheide.

De vader van Leon liet in 1958 de loods bouwen voor zijn graanhandel. Leon was nog geen 3 jaar oud toen hij destijds de plaquette mocht onthullen. De graanloods werd later een supermarkt. De plaquette verdween onder de beplating.

Verbouwing

Vorig jaar vertrok grootgrutter Albert Heijn uit het pand richting nieuwbouw aan de Scheldeweg. Gemeente Woensdrecht besloot het pand aan de Doelstraat te verbouwen. De oude plaquette kwam weer tevoorschijn. Besloten werd de plaquette weer terug te geven aan Leon Plompen.

Officiële opening

Op dit moment wordt er nog flink verbouwd in de voormalige loods van Plompen. Het gebouw gaat straks onderdak bieden aan de buitendienst van de gemeente, brandweer en ambulancepost. Ook Kindervakantiespel Ossendrecht en Jeugd- en Jongerenwerk Woensdrecht krijgen er een plaatsje. De verbouwing en verhuizing van de gemeentewerf kost een slordige 2,2 miljoen euro. Op 7 juni is de officiële opening.

Onthulling plaquette in 1958. Leon (nog geen 3 jaar oud) staat op de verhoging. Foto: Gemeente Woensdrecht