Halsteren

Plus Halsteren komt met ouderenuurtje

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Om te zorgen dat ook ouderen en kwetsbare mensen boodschappen kunnen doen ten tijde van de coronacrisis, heeft Plus supermarkt in Halsteren een ouderenuurtje in het leven geroepen. De winkel is dat uur uitsluitend open voor deze doelgroep.

Het ouderenuurtje slaat goed aan, zegt supermarkt-eigenaar Rik Linssen tegen ZuidWest Update. Op de eerste dag moesten er drie kassa’s open om de drukte aan te kunnen. De supermarkt heeft ook veel maatregelen genomen om klanten en medewerkers te beschermen tegen het coronavirus. Zo zitten de kassmedewerkers achter plastic schermen en worden de hygiëneregels extra strikt nageleefd.

Eerder deze week heeft het CBL, de koepelorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, bekend gemaakt dat zelfbedieningsgroothandels per direct toegankelijk zijn voor particulieren. Dit betekent dat bij Sligro alle klanten welkom zijn, dus ook als je geen ondernemer bent of klantenkaart hebt. “Deze maatregel is een noodzakelijke stap om de voedselvoorziening op peil te houden gedurende de coronacrisis en bovendien om te voorkomen dat goede producten die in onze vestigingen liggen weggegooid moeten worden”, aldus Sligro. Het betreft een tijdelijke openstelling.