Roosendaal

Podcast vertelt verhaal van HUIS van Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal heeft een podcast over het HUIS van Roosendaal. De podcast vertelt het verhaal over de renovatie van het stadskantoor. En over de verandering in mentaliteit die bij het HUIS hoort.

De gemeente wil haar inwoners laten weten dat het HUIS van Roosendaal meer is dan alleen maar een nieuw stadskantoor. Het HUIS van Roosendaal staat voor een andere manier van werken, denken, leven, beleven en ervaren. De gemeente wil dat duidelijk maken op een andere manier dan ze normaal doet: met een podcast. Een podcast is een soort radioprogramma, maar eentje die je online kunt beluisteren wanneer je maar wilt.

Verhalen over verleden en toekomst

De podcast Het HUIS van Roosendaal is gemaakt door Paul en Kitty Joachems van Klemtoon Media. Geen onbekende namen voor kijkers en luisteraars van ZuidWest, want voor ons maken ze ook programma’s. In de eerste aflevering van Het HUIS van Roosendaal vertelt architect Hans van Heeswijk over het ontwerp. En de aannemers Bas Slager en Arno Snellen leggen uit hoe ze zoveel mogelijk materialen uit het oude stadskantoor hergebruiken in het HUIS. Stadshistoricus Joss Hopstaken neemt je mee terug in de tijd en projectleider Gabriël Jas kijkt juist naar de toekomst en neemt je mee door het nieuwe gebouw.

Interviewen op afstand

Door de coronacrisis was de eerste aflevering van Het HUIS van Roosendaal wel een uitdaging. De interviews moesten natuurlijk op afstand worden opgenomen. “Normaal gesproken gaan we naar de mensen toe, maar door het coronavirus moesten we creatief te werk gaan”, vertelt Paul. “Alles is telefonisch opgenomen en zodanig bewerkt dat het klinkt alsof de persoon in kwestie naast ons zit”. Alle interviews zijn vervolgens omgesmolten tot één verhaal. “Het was een feestje om te maken”, lacht Kitty.

Modern en innovatief

Volgens Klemtoon Media is het een goede zet van de gemeente Roosendaal om te kiezen voor een podcast. “De gemeente Roosendaal is één van de eerste gemeenten in Nederland die audiocontent inzet om de inwoners te bereiken. Ze laten daarmee zien dat ze modern en innovatief zijn en het geeft hun zichtbaarheid een boost,” aldus Paul. Je kunt de eerste aflevering van Het HUIS van Roosendaal hier beluisteren, of zoek op ‘gemeente Roosendaal’ op je favoriete podcastapp.