Hoogerheide

Podium Kloosterhof is coronaproof, maar niet minder leuk

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Het theaterseizoen gaat op 11 september van start bij podium Kloosterhof in Hoogerheide. Het theater heeft de planning voor de eerste helft van het seizoen bekend gemaakt, in afwachting van de verdere ontwikkeling van het virus.

Door: Vincent Krijtenburg (video) en Roland Pijnen (tekst)

Voorheen konden mensen aan de kassa een kaartje kopen voor een voorstelling, nu vindt de kaartverkoop alleen nog maar online plaats. Behalve dat moeten de handen van alle bezoekers gedesinfecteerd worden, de jassen kunnen niet in de garderobe worden gehangen, de anderhalve meter regel moet gewaarborgd worden. Bovendien is het volgen van de looproutes en instructies van de medewerkers verplicht. Er mag zo min mogelijk gebruik gemaakt worden van de toiletten en staande ovaties zijn niet toegestaan. “Dat allemaal voor de veiligheid van uzelf, andere bezoekers en onze medewerkers”, aldus één van de gastvrouwen van Podium Kloosterhof. Door alle maatregelen kunnen er nog maar 80 in plaats van 250 bezoekers in de theaterzaal plaatsnemen.

De planning

Er wordt op 11 september afgetrapt met de voorstelling van Mannen van Naam. De voorstelling zou eerst te zien zijn geweest op 14 maart, maar door het coronavirus ging dat niet meer door. Ondanks alle maatregelen blijven de bezoekers niet weg. De eerste voorstelling is namelijk al uitverkocht. De voorstellingen die nog meer op de kalender staan zijn: The Wieners play Buddy Holly, te zien op 26 september, Nol Havens met ‘Doe mij maar alles’ te zien op 17 oktober, Blue Grass Boogiemen en Cor Sanne, te zien op 21 november, Savannah met ‘Back to the Country, Part 10’, te zien op 27 november en als afsluiter van het kalenderjaar, The Fortunate Sons met ‘CCR 50 jaar na Woodstock’, te zien op 11 december.