Lepelstraat

Polen betrapt met kofferbak vol gestolen gereedschap

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Twee Poolse mannen zijn maandagochtend aangehouden tijdens een routinecontrole op de Vrouwenlandseweg in Lepelstraat. De 37-jarige bestuurder werd gearresteerd omdat hij zich legitimeerde met een vals Pools identiteitsbewijs. De 22-jarige bijrijder is aangehouden voor diefstal van elektrisch gereedschap.

De mannen werden door de politie gecontroleerd omdat zij over een weggedeelte reden waar geen autoverkeer is toegestaan. De bestuurder die werd aangehouden legitimeerde zich met een vals legitimatiebewijs. Daarnaast stond hij gesignaleerd in het opsporingsregister. De man bleek nog twee straffen te moeten uitzitten. Ook werd hij gezocht vanwege een eerder gepleegde diefstal.

Gereedschap

In de kofferbak van de auto werd een grote hoeveelheid elektrisch gereedschap gevonden. Dit is vermoedelijk gestolen uit een bedrijfsbus in Tholen. Het gaat onder meer om een boor en zaagmachines. De gedupeerde eigenaar had een bericht geplaatst op Facebook. Het gereedschap is in beslag genomen. De 22-jarige bijrijder en eigenaar van de auto is aangehouden op verdenking van het stelen van het gereedschap.