Halsteren

Politie arresteert 31-jarige Halsternaar vanwege dood gevonden vrouw (75)

Foto: Christian Traets Fotografie

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Zaterdagmiddag is in Amsterdam een man aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de dood van de vrouw die een paar dagen ervoor werd gevonden. De politie kwam hem op het spoor na een groot onderzoek.

Op woensdag 11 oktober werd de 75-jarige vrouw aangetrokken in natuurgebied bij Halsteren. Vervolgens zijn rechercheurs daar een sporenonderzoek gestart en werden voorbijgangers gevraagd of ze iets hadden gezien. Tevens riep de politie mensen op tips en camerabeelden te delen. Het leverde veel informatie op en dat leidde tot de 31-jarige Halsterse verdachte.

Amsterdam

Vrijdagavond ging de politie naar de man op zoek. Die bleek niet thuis te zijn, hij was naar familie in Amsterdam gegaan. Daar is hij zaterdag aan het eind van de middag aangehouden. Vervolgens is de verdachte naar een politiecellencomplex gebracht voor verhoor.

Update, 15 oktober 22.28 uur: De politie heeft aan GGZ instelling Westelijk Noord-Brabant laten weten dat de verdachte een cliënt is van de zorginstelling. In een persverklaring uit GGZ WNB haar medeleven voor de nabestaanden.

Ook burgemeester Margo Mulder betuigt haar betrokkenheid en complimenteert de politie met het snelle handelen.

Lees ook: Overleden vrouw aangetroffen in bosgebied bij Halsteren Lees ook: Identiteit overleden vrouw in Halsters bosgebied bekend