Roosendaal

Politie arresteert 4 jongeren na onrust in Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie heeft maandagnacht 4 mensen gearresteerd bij het Emile van Loonpark. Er was een groep van zo’n 15 mensen die onrust veroorzaakte.

Maandagnacht rond half 5 kreeg de politie een melding over een vechtpartij op de Kade in Roosendaal. Twee groepen zouden elkaar daar te lijf zijn gegaan en daarna naar het Emile van Loonpark zijn gelopen. De politie trof daar inderdaad ongeveer 15 jongeren aan. Toen de agenten zeiden dat ze daar weg moesten gaan, weigerden ze.

Volgens de politie sloeg 1 van de jongeren opruiende taal uit en luisterde hij niet naar de agenten. Daarom hebben ze hem gearresteerd voor het verstoren van de openbare orde. Het gaat om een man van 18 jaar. De agenten zijn daarna in linie gaan staan om de groep jongeren uit het centrum van Roosendaal te leiden.

Drie van de jongeren wilden niet vertrekken. Daarom zijn ook zij aangehouden. Het gaat om een man van 19 uit Oudenbosch en 2 vrouwen van 19 uit Roosendaal. Ze zijn gearresteerd voor het overtreden van de Algemeen Plaatselijke Verordening. Ze zijn verhoord, hebben een proces verbaal gekregen en zijn weer vrijgelaten.