Woensdrecht

Politie arresteert automobilist onder invloed van drugs op A4

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie heeft dinsdagavond een man van 22 uit Rotterdam gearresteerd in de buurt van Woensdrecht. Hij wordt er van verdacht dat hij zijn auto bestuurde, terwijl hij drugs had gebruikt. De Rotterdammer reed over de snelweg A4, maar het leek alsof hij onder invloed was. Daarom liet de politie hem stoppen voor controle.

Door: Bianca van Vugt

De politie heeft dinsdagavond een man van 22 uit Rotterdam betrapt op het rijden onder invloed. De man reed rond 21.15 uur over de snelweg A4 in de buurt van Woensdrecht en het leek alsof hij onder invloed was. Daarom liet de politie hem stoppen voor een controle. Maar uit de blaastest bleek dat hij niet had gedronken.

De politie heeft daarna een speekseltest afgenomen bij de Rotterdammer. Daaruit bleek dat hij wel amfetamine en cocaïne had gebruikt. In zijn auto lag ook nog een gebruikershoeveelheid hennep. De Rotterdammer is gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau.

Een GGD-arts heeft bloed bij hem afgenomen. Dat bloed wordt onderzocht door het NFI, het Nederlands Forensisch Instituut. Zodra duidelijk is wat de Rotterdammer precies heeft gebruikt en hoeveel, kan de Officier van Justitie beslissen of de verdachte verder vervolgd wordt. Hij heeft in elk geval alvast wel een rijverbod gekregen van 24 uur.